Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Facebook

Elérhetőségek
Mikroezüst Kft.

2143Kistarcsa, Bagolyvár u. 5.

Telefon:+36-20/407-20-55

Web:

Goji

Gyógyulás, 2016. 01. 13.

Tények a goji bogyóról

  • 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz
     
  • 21 nyomelemet tartalmaz,

Tények a goji bogyóról

  • 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, amelyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetetlen az élethez.
     
  • 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő élelmiszerben, és amely rákellenes hatású.
     
  • Több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona.
     
  • Az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a béta-karotint is (és jobb forrása annak, mint a sárgarépa!), és a zeaxantint, ami a szemet védi. Minden élelmiszernél több karotinoidot tartalmaz.
     
  • Még a narancsnál is több C-vitamin található benne.
     
  • Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához.
     
  • E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
     
  • Béta-szitoszterolt, egy gyulladásgátlót is tartalmaz, amely szintén csökkenti a vér koleszterin szintjét és amelyet szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás kezelésére is használnak.
     
  • Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, amelyek szükségesek a szervezet hormontermeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
     
  • Ciperont is tartalmaz, és ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.
     
  • Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gombaölő és baktériumölő vegyület.
     
  • Fizalint tartalmaz, amely hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében. Bebizonyították erről a vegyületről, hogy növeli a lép természetes "killer-sejt" aktivitását, a normál és a tumoros egérben, és rákellenes hatása széles spektrumú. A hepatitisz B kezelésében is használják.
     
  • Betaint tartalmaz, amely a máj kolin termelésében tölt be szerepet, és amely vegyület jótékonyan hat idegesség esetén, javítja a memóriát, gyorsítja az izomnövekedést és védi a májat is. A betain metil csoportjai révén a szervezet energia folyamataiban is részt vesz, segít csökkenteni a homocisztein szintet, amely a szívbetegségek elsődleges rizikófaktora. DNS védő hatása is ismert.

goji bogyó gazdag C-vitamin-forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súlyarányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. (Valójában a homoktövis tartalmazza a legtöbb C-vitamint, és a narancshoz képest annak is csak maximum 100-szoros a tartalma. - a szerk.) Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1-, B2-, B6- és E-vitamint, amelyek köztudottan antioxidánsok.

szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai vizsgálatban, köztük rákbetegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rákbetegek esetén májvédő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem. Ez azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha goji bogyót fogyasztanak.

A gyümölcs 18 aminosavat (többet, mint a lépes méz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolénsavat és több béta-karotint, mint a sárgarépa.

In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle ráksejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a ráksejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumornövekedés a goji bogyó hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a limfocita aktivitása, és vérük "megfiatalodott".

A Lycium Barbarum (a goji latin neve) számos legendás egészségnövelő hatását tudományos tanulmányok erősítik meg. Ezek:

  • immunválaszt fokozó hatás
  • kimerültség ellenes hatás
  • súlycsökkenés
  • szabadgyök gátlás

goji gyümölcse az az élelmiszer, amely az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi antioxidáns hatással rendelkezik.

Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az "Oxygen Radical Absorbance Capacity" (oxigén gyök abszorbancia kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g élelmiszer.

forrás AntalVali

Cimkék:goji

Hozzászólás

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.
Értesítünk akcióinkról
500Ft ajándékba
Feliratkozásodért
Popup